Alle nieuws

Op deze pagina kan je alle nieuwsberichten vinden die ooit geplaatst zijn.

Kandidaat adoptieouders gezocht

Datum: 
zondag, 1 augustus, 2021

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders voor Hongarije die open staan voor siblings tot 8 jaar of 1 kindje tot jaar. 

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders voor Ghana die open staan voor een kindje met een medische special need tot en met 5 jaar.

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders voor Kazachstan die open staan voor een kindje met medische special need en/of ontwikkelingsachterstand tot en met 5 jaar.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze herkomstlanden vindt u onder de rubriek herkomstlanden.

Zomersluiting

Datum: 
vrijdag, 2 juli, 2021
 
Onze dienst is wegens zomersluiting gesloten van maandag 5 juli tot en met maandag 2 augustus 2021.  Voor dringende vragen kan u enkel contact opnemen via e-mail.  Deze mail wordt zeker behandeld.
Wij wensen iedereen een mooie vakantieperiode toe!
 

Eindejaarsluiting

Datum: 
dinsdag, 22 december, 2020

Onze adoptiedienst is gesloten van 24 december 2020 tot en met 1 januari 2021. Wij starten terug op 4 januari 2021.

Wij wensen iedereen fijne eindejaarsfeesten!

Opstart Ghana

Datum: 
vrijdag, 13 november, 2020

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders die wensen op te starten voor een adoptie vanuit Ghana.  Wij kunnen van start gaan met 5 proefdossiers.  Voorwaarden vindt u terug op onze website onder landen in proeffase.

Opstart Hongarije

Datum: 
vrijdag, 28 augustus, 2020

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders die wensen op te starten voor een adoptie vanuit Hongarije.  Wij kunnen van start gaan met 5 proefdossiers.  Voorwaarden vindt u terug op onze website onder landen in proeffase.

Opstart Colombia

Datum: 
woensdag, 12 augustus, 2020

Wij zijn op zoek naar kandidaat adoptieouders die wensen op te starten voor een adoptie vanuit Colombia.  Wij kunnen van start gaan met 5 proefdossiers.  Voorwaarden vindt u terug op onze website onder landen in proeffase.

Zomersluiting

Datum: 
maandag, 13 juli, 2020
 
Onze dienst is wegens zomersluiting gesloten van woensdag 15 juli tot en met vrijdag 31 juli 2020.  Voor dringende vragen kan u contact opnemen via e-mail.  Deze mail wordt zeker behandeld.
 
Wij wensen iedereen een mooie vakantieperiode toe!
 

COVID-19 : maatregelen HKM

Datum: 
vrijdag, 20 maart, 2020

Gezien de recentste regeringsmaatregelen werken we momenteel van thuis uit, dit tot nader te bepalen datum. Wanneer wij mensen fysiek blijven zien blijft het risico op besmetting van elkaar groot en uiteindelijk is niemand gebaat met een zieke dienstverlener. We begrijpen echter dat de huidige maatregelen voor extra druk kunnen zorgen thuis. Daarom blijven onze nazorgmedewerkers beschikbaar voor jullie. Wij doen geen huisbezoeken, maar we werken online of telefonisch verder.

Onze psychologe Lucy is elke werkdag beschikbaar via mail (lucy.chezzi@hetkleinemirakel.be) of telefonisch (0495/87 20 79). Indien de druk thuis even te veel wordt, aarzel niet om haar te contacteren. Er kan dan afgesproken worden hoe de begeleiding kan verder gezet worden (bv. telefonisch of via skype, zoom, chat, …).

 

Hieronder willen we al enkele tips meegeven die jullie misschien al kunnen helpen:

 

 • Biedt duidelijkheid

Maak voor jullie kind duidelijk wat er aan het gebeuren is aan de hand van een kindvriendelijke doch duidelijke uitleg. Vaak werd dit op school al uitgelegd, maar af en toe herhalen kan geen kwaad. Schrik het kind niet af. Haal de positieve zaken aan: “veel tijd samen doorbrengen”, “meer kunnen spelen”, “langer kunnen slapen”. Dit is uiteraard voor elk gezin anders. Wees creatief in jullie bewoordingen.

 

 • Maak de dagen voorspelbaar en gestructureerd

Je kind zal wellicht veel nood hebben aan aandacht, maar dit is niet altijd mogelijk omdat je als ouder zelf moet werken en andere dingen moet doen. Hier is het zeer belangrijk dat je kind weet dat er genoeg momenten gaan zijn waarop hij/zij aandacht zal krijgen.

 • Maak een dagschema op samen met je kind op. Neem hiervoor ’s morgens even de tijd. Vergeet niet dat elk kind structuur nodig heeft en jouw kind net dat tikkeltje meer. Wissel in jullie dagschema momenten voor jezelf als ouder (om te werken, tijd voor jezelf, enz.) af met momenten samen met je kind (of afwisselend 1 ouder, broer, zus indien mogelijk). De momenten waarin je kind zich alleen dient bezig te houden zijn voor elk kind anders. Als je kind huiswerk heeft, kan dit afgewisseld worden met plezierige activiteiten.
 • Bepaal samen met je kind wat de plezierige activiteiten (alleen en samen) kunnen zijn.
 • Maak de planning overzichtelijk en duidelijk, geen ellelange zinnen die ze niet verstaan. Werk met pictogrammen, tekeningen, kleuren. Plan ook geen activiteiten van 2 uur in, mogelijk houdt je kind dit niet vol en zal het al snel beginnen “zeuren”.
 • Kinderen die de tijd niet kunnen lezen kan je helpen met klokjes, zandlopertjes, apps om de tijd mee in de gaten te kunnen houden.

 

 • Geef je kind controle waar mogelijk

Indien je je kind mee dingen laat bepalen en kiezen, voelt het zich geruster en kan het zich gemakkelijker neerleggen bij grenzen.

 

 • Regels en grenzen zijn uiteraard ook nodig.
  • Maak duidelijke afspraken waar géén discussie over kan zijn. Schrijf deze ook samen neer en hang ze zichtbaar tegen een bord/muur/… Zo kan je er gemakkelijk naar verwijzen en is het duidelijk dat het gaat over een afspraak waar niet over gediscussieerd kon worden.
  • Werk met een beloningsysteem i.p.v. een strafsysteem: bv: “elke volledige dag dat er aan deze afspraken is vastgehouden krijgen ze ’s avonds een beloning.” Dit is voor elk gezin anders. Zoek het niet te ver, het moet steeds haalbaar en realistisch zijn. Indien er een regel is overtreden, krijgen ze de beloning uiteraard niet. Er moet dus geen extra straf verzonnen worden.

 

 • Luister naar de noden van je kind

Mogelijk triggert deze situatie het stress-systeem van je kind en herken je reacties die al verleden tijd leken te zijn. Dit is heel normaal. Probeer er bij stil te staan en voor je kind te verwoorden wat het voelt. Stel het gerust.

 

 • Sociaal contact blijft belangrijk
  • Jullie kind kan zijn/haar vriendjes niet meer zien voor een mogelijk lange tijd. Spreek met andere ouders af of het mogelijk is om met elkaar te skypen. Dit kan je ook opnemen in je dagschema.
  • Belangrijke anderen kan je ook blijven betrekken via skype. Zo kan opa of oma elke avond eens bellen om een boekje te lezen of om andere activiteiten samen te doen.  

 

De volgende sites of apps kunnen nuttig zijn.  

Anders betalende educatieve websites die nu tijdelijk gratis staan, voor lager onderwijs :

 • Kweetet.be : spelenderwijs oefenen met tussendoor spelletje om naar hoger level te geraken
 • Xnapda.be:  instructiefilmpjes over lesmateriaal lager onderwijs, handig als ze iets niet begrijpen van schoolwerk
 • Fundels : nu tijdelijk 15 boeken gratis
 • www.leerleefbeleef.be : dagelijks nieuw lesmateriaal voor thuis

 

Zijn altijd gratis (websites of apps) :

 • Computermeester (voor kleuters en lagere school)
 • Kleutereiland
 • Kleuteridee.nl
 • www.digipuzzel.net

 

Via Facebook de pagina :

5wekentotpasen : boordevol tips om de tijd met je kinderen door te brengen

Voor peuters en kleuters

Voor lagereschool kinderen

Voor jongeren

 • Een brief aan de jeugd, door Gert De Kinder van Praktijk de Kriekelaar.
 • Een boostpakket voor jongeren, Naast gratis meditatiesessies delen verschillende experts, OverKop-professionals en psychiater Dirk De Wachter vanaf vandaag tips & tricks. Via video’s geven ze adviezen over hoe jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaar kunnen blijven. Door Overkop.be en Rodeneuzendag
 • Corona Quarantain Acts of Kindness, zet in op de kracht van willekeurige kleine attenties, zeker in deze coronatijden, door Pimento
 • Corona en de Oorwurm Stop Contact, presentator, Habbekrats-held en vriend van OverKop Arne Vanhaecke schrijft en zingt het virus uit je lijf. Straffe, catchy boodschap mét oorwurmgevaar.
 • Babbelbuddy’s, tijdens de maatregelen om het COVID-19-virus (corona) tegen te gaan is het soms moeilijk om Nederlands te blijven oefenen. Daarom matchen we Babbelbuddy’s: een jongere die nieuw is in België en graag Nederlands wil oefenen + een jongere die Nederlands als moedertaal heeft, door Tumult

Voor ouders

Voor leerkrachten

 • Quaranteam, teambuilding opdrachten, 19 gratis opdrachten rond teambuilding, diepere kennismaking, talentenherkenning en zelfreflectie, om ook in coronatijden als klas of groep in verbinding te blijven met elkaar, door Pimento
 • Buitenlessen, meer dan 60 uitgewerkte buitenlessen en thuisopdrachten uitzonderlijk vrijgesteld nu veel kinderen thuis les krijgen

 

 

Telefonisch niet bereikbaar

Datum: 
zaterdag, 15 februari, 2020

Wij zijn op buitenlandse missie naar Gambia en terug bereikbaar vanaf woensdag 26/02/2020.  U kan ons altijd mailen.

Pagina's

Software to publish news website