top of page

Wie wij zijn

Schermafbeelding 2021-12-23 om 12_edited_edited.png

Het Kleine Mirakel werd opgericht in 2006 en bemiddelt bij de totstandkoming van interlandelijke adopties van minderjarigen. 


De landen waarmee wij samenwerken worden verder op deze website opgesomd. Daarnaast geeft onze dienst de kandidaat-adoptieouders informatie over de verschillende stappen in de adoptieprocedure en over de kostprijs hiervan.  Ook staan wij in voor de eerste nazorg.

Het Kleine Mirakel is een Nederlandstalige organisatie die actief is in Vlaanderen. Wij respecteren de Belgische taalwetgeving en de richtlijnen rond taalgebruik van het subsidiërende organisme.

Onze adoptiedienst waarborgt dat de gebruikers van onze dienstverlening behandeld worden met respect voor de menselijke waardigheid en diversiteit. Bovendien wordt door Het Kleine Mirakel absoluut geen onderscheid naar levens-ideologische of filosofische overtuiging, godsdienstbeleving of etniciteit, gemaakt tussen de verschillende kandidaat-adoptieouders die zich bij onze dienst aanbieden. Elke adoptieouder wordt met hetzelfde respect en eerbied behandeld.

Voor ons staan de belangen van het kind steeds centraal. Het subsidiariteitsprincipe wordt door onze dienst gevolgd en wij doen alle inspanningen om zo transparant mogelijk te werken.

Het Kleine Mirakel werkt met een team van specialisten die door hun kennis en ervaring snel, accuraat en correct inspelen op de noden van de kinderen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Intussen zijn dankzij de bemiddeling van Het Kleine Mirakel wereldwijd al een 700 tal adoptiekinderen naar België gekomen.

Onze missie

Wanneer een kind in eigen land geen mogelijkheid heeft om op te groeien in een liefdevol gezin dan bemiddelt Het Kleine Mirakel bij buitenlandse adoptie. 

 
Wij ijveren ervoor de contacten met de herkomstlanden waarmee wij samenwerken optimaal te houden, zodat wij steeds op de hoogte zijn van mogelijke wijzigingen in de procedure. 


Wij verwachten van de betrokken partijen in de herkomstlanden waarmee wij samenwerken, dat zij onze visie delen, o.a. eenzelfde toewijding en inzet die steeds het hoogste belang van het kind dient. 

  

Enkel een goede samenwerking, vertrouwen en motivatie van alle betrokken partijen garandeert een vlot verloop van de procedure. 

bottom of page