top of page

Het team

Annemie Paeshuyse

Directeur

Ik ben Annemie, ervaringsdeskundige, en sinds 2006 medeoprichter en coördinator van adoptiedienst Het Kleine Mirakel.  Ik heb 2 volwassen dochters, geadopteerd uit Kazachstan in 2000 en 2002 en 2 volwassen zonen. Adoptie heeft mijn leven veranderd en deels bepaald, het leerde me dat om te werken in adoptie je moet beschikken over heel wat vaardigheden: kennis, engagement, flexibiliteit, focus, empathie, punctualiteit, openheid, respect, zorgzaamheid, gedrevenheid, verantwoordelijkheid, passie… met hierbij de grootste zorg voor de adoptiekinderen en hun toekomst hier.

Ik leid de dienst en doe mijn job met veel passie en enthousiasme en dit samen met een team van geëngageerde en professionele medewerkers. Teamwork is waar we bij Het Kleine Mirakel op inzetten met respect voor ieders persoonlijkheid en kennis. Elke werknemer is door zijn specifieke vaardigheden en kennis een meerwaarde en dit stelt ons in staat om als team de adoptieouders en geadopteerden de nodige begeleiding aan te bieden.

Ons team is klaar voor een toekomst voor adoptie. Laten we ons focussen op de taak die ons gegeven wordt, met respect voor alle betrokkenen en samenwerken.

Lucy Chezzi

Coördinator zorg

Ik ben Lucy. Sinds 2012 ben ik psychologe bij Het Kleine Mirakel. Ik volg kandidaat-adoptanten en adoptiegezinnen van nabij op en tracht hen zo goed mogelijk te begeleiden in het voorbereidings- en nazorgtraject. Sinds het voornemen tot erkenning ben ik tevens zorgcoördinator. Voorheen heb ik gewerkt in een weeshuis in Guatemala en als selectiepsycholoog bij Federale Politie. Ik heb een psychotherapie opleiding op zak (relatie- gezins en systeempsychotherapie) en daarnaast ben ik me altijd blijven verdiepen in trauma- en adoptiesensitief werken. Naast mijn werk bij Het Kleine Mirakel, heb ik een eigen praktijk waar ik individuen met trauma, koppels en gezinnen therapeutisch begeleid.

Saltanat Bertels

Coördinator landenwerking

Ik ben Saltanat, 24 jaar oud, zelf geadopteerd, en afgestudeerd als sociaal werker aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ik ondersteun de psychologen bij het voorbereidings- en toewijzingsproces van kandidaat-adoptanten en ben het aanspreekpunt voor de nazorgvragen van adoptieouders en adoptiekinderen, en de

verdere opvolging hiervan. Ik ondersteun mee de algemene werking van de adoptiedienst en volg mee de werking op van onze herkomstlanden. 

Sophie Van den Bliek

Medewerker algemene administratie en boekhouding

Ik ben Sophie, een positieve en energieke veertiger. Ik heb 1 volwassen dochter. Ik ben jarenlang werkzaam geweest binnen het gebied waarin ik afstudeerde namelijk administratie en boekhouding. De laatste jaren ambieerde ik nog een opleiding in de zorg en deed ik de opstart van een dagopvang en werkte ik met mensen met een beperking, ouderen en individuen met psychische problemen. Ik zie dit alleen maar als een verrijking. De functie die ik uitoefen bij Het Kleine Mirakel is een ideale combinatie van de twee. Mijn hart dat bij het werken met mensen ligt en het administratieve waar ik sterk in ben.

Sinds het voornemen van de erkenning van Het Kleine Mirakel als enige erkende adoptiedienst in Vlaanderen zal ik de directeur en de dienst ondersteunen op administratief en boekhoudkundig vlak. Verder ben ik een eerste aanspreekpunt voor adoptieouders (onthaal) en adoptanten en zal ik jullie vraag op een professionele en vriendelijke manier behandelen. 

Marijke Houben

Trauma-psychologe

Ik ben Marijke. Sinds 2019 ben ik als freelancer betrokken bij HKM. Gezien mijn passie voor interlandelijke adoptie zette ik in 2020 de stap om in dienstverband aan de slag te gaan bij FIAC. In tussentijd bleef ik als freelancer aan de slag voor het HKM. Gezien mijn verbondenheid bij twee onafhankelijke adoptiediensten mocht ik proeven van hun visie en werking. In 2022 besloot ik de overstap te maken naar HKM daar de werkwijze, de teamsfeer en de visie op interlandelijke adoptie meer aansluit bij mij als persoon en bij het huidig decreet. De reversed flow en het werken met adoptiekinderen met en zonder special needs en openheid voor LGBTQ+ kandidaat-adoptieouders blijft een sterk punt binnen HKM. Vol enthousiasme richt ik mijn naar de toekomst. 

Natacha Van Driessche

Freelance psychologe

Ik ben Natacha, ik werkte reeds als freelance-nazorgmedewerker bij HKM in 2016 & 17. Als klinisch psychologe zet ik mij graag terug in om ouders en kinderen bij te staan in het mooie & intense proces van adoptie. Ik volgde ook nog bijkomende opleidingen in de emotionele ontwikkelingspsychologie van kinderen, trauma sensitiviteit & hechting.

Greet Vanbever

Freelance psychologe

Ik ben Greet en ben zelf adoptiemoeder van twee kinderen, en werk sinds 2012 als freelance-nazorgmedewerker voor HKM. Na mijn studies klinische psychologie volgde ik nog een aggregaat in de psychodiagnostiek en studeerde ik af als experiëntieel psychotherapeut. Ik ben reeds jarenlang werkzaam binnen een CGG en deed voordien ervaring op binnen een ambulant revalidatiecentrum voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen. 
Als nazorgmedewerker binnen de adoptiedienst wil ik adoptieouders maximaal bijstaan in hun proces naar en groei binnen het (adoptie)ouderschap.

bottom of page